Web Analytics

Saab

Saab

De geschiedenis en nalatenschap van Saab AutomobielenSaab wordt al heel lang geassocieerd met luxe, prestaties en stijl. Van de vroege tweetaktmodellen tot de moderne auto's met turbo, Saab is altijd toonaangevend geweest op het gebied van innovatie en design. Maar wat is de geschiedenis achter dit iconische Zweedse autobedrijf? Laten we eens een kijkje nemen.

De oorsprong van Saab Automobielen Saab werd in 1937 in Trollhättan, Zweden opgericht door 16 vliegtuigingenieurs als vliegtuigfabrikant voor de Zweedse luchtmacht. In die tijd stond het bekend als Svenska Aeroplan Aktiebolaget (SAAB).

In 1945, nadat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen, ging SAAB op zoek naar nieuwe markten buiten de militaire luchtvaart. Dit bracht hen ertoe te beginnen met het ontwerpen van auto's. Hun eerste model verscheen in 1949 - de Saab 92 - met een tweetaktmotor en een versnellingsbak met drie versnellingen.

In 1955 produceerden ze hun eerste auto met turbo de Saab 93 Turbo, de eerste auto met turbo ter wereld. In de loop der jaren bleven ze innoveren en nieuwe modellen uitbrengen, zoals de 900-serie (1979-1993) en de 9-5 (1998-2009). De erfenis van Saab Tegenwoordig wordt Saab beschouwd als een van de meest iconische automerken in Europa vanwege zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige techniek.

Het is synoniem geworden met luxe voertuigen die uitstekende prestaties en stijl bieden. Hoewel de productie in 2012 stopte vanwege financiële moeilijkheden, zijn er nog steeds veel toegewijde fans die hun geliefde Saabs blijven bezitten en rijden.

Conclusie


Al meer dan 80 jaar produceert Saab auto's die luxe combineren met prestaties en stijl zoals geen enkel ander merk dat kan evenaren. Van hun vroege tweetaktmodellen tot hun meer recente turbomotoren hebben ze consequent de grenzen verlegd van wat mogelijk is op het gebied van autodesign. Hoewel de productie in 2012 om financiële redenen werd stopgezet, zijn er nog steeds miljoenen trouwe fans over de hele wereld die hun geliefde Saabs koesteren - het bewijs dat dit Zweedse autobedrijf nog vele jaren zijn stempel zal blijven drukken op de autogeschiedenis!

Saab garage

Link toevoegen

Link toevoegen